Het feest van de kruis­ver­hef­fing

18 september 2020

Dat we allemaal uniek en anders zijn is al lang geen geheim meer. Er zijn er geen twee zoals jij. Daar horen dingen bij waar je tevreden over bent maar ook dat wat je minder graag laat zien. Met enkele vragen denken de PLUSsers daarover na.

Wie ben je op dit moment? Er zijn sowieso bepaalde rollen voor jou weggelegd. Je bent iemands zoon of dochter, je bent een vriend of vriendin, … maar er zijn natuurlijk ook eigenschappen die jou jezelf maken. Zonder twijfel zijn er ook nog dingen die je zou willen zijn: een droom waar je actief aan werkt of een karaktertrek die je graag zou willen. Of juist omgekeerd, waarschijnlijk zijn er ook dingen die je helemaal niet wil zijn!

We laten dan ook niet graag onze echte en volledige zelf zien.

Sarah

We laten dan ook niet graag onze echte en volledige zelf zien. Afhankelijk van de situatie tonen we ons op een andere manier. Op school of werk, bij vrienden of familie, … we passen ons aan. We weten wat verwacht wordt. Eigenlijk zijn wij de enige die onze echte zelf kennen, ja toch? Behalve God dan… Dat leert ons toch het verhaal van Zacheüs, een man die gevreesd werd door het volk omdat hij een harde tollenaar was. Hij nam meer geld dan hem toekwam. Toch wou Zacheüs Jezus zien. Daarvoor verstopte hij zich in een boom. Het compenseerde voor zijn kleine gestalte en hield hem weg bij de menigte. Zacheüs had echter geen rekening gehouden met het feit dat Jezus net hem wilde zien. Die ontmoeting zorgde voor een hele ommekeer bij Zacheüs. Zou hij dan ook meer zichzelf laten zien?

Sarah, Volwassen PLUSbegeleidster