Het grote mysterie

22 januari 2021

De eucharistie is een mysterie voor vele mensen. Jarenlang wekelijks deelnemen aan vieringen ontsluit geleidelijk dit geheim. Dat kunnen we onze jongeren nu niet bieden. Toch willen we hen wat kennis meegeven over wat er in de kerk gebeurt.

Via een online spel gingen de PLUSsers samen op zoek naar het grote mysterie. Ze navigeerden vlot naar alle belangrijke locaties in de kerk. Elk met zijn eigen kennis en puzzelvaardigheden kon ons een stapje dichter bij de kern van het mysterie brengen.

Elk met zijn eigen kennis en puzzelvaardigheden kon ons een stapje dichter bij de kern van het mysterie brengen.

Sarah

Ben jij zelf ook benieuwd of jij het grote mysterie kan ontrafelen? Surf dan naar https://www.kerknet.be/ijd/artikel/welkom-vormeling. De link brengt je naar een pagina van IJD Hasselt met tips voor kandidaat-vormelingen en catechisten. Ze verwijzen naar het spel als het mysterieuze eucharistiespel.

Voor jongeren +12 jaar is er geen vooruitzicht op versoepelingen. PLUS heeft gelukkig het online samenkomen al onder de knie, dus daar gaan we mee verder. In maart stellen we jullie een vastenvoettocht voor die ieder in zijn eigen bubbel kan wandelen.

Sarah, Volwassen PLUSbegeleidster