Een diepe kennis­making

23 april 2021

Na de vorige samenkomst, de vastenvoettocht, merkte we toch op dat we elkaar niet zo goed kennen als we elkaar zouden willen kennen. Hoog tijd om daar wat verandering in te brengen dacht de PLUSbegeleiding.

We begonnen met het openingsspel ‘this or that’. De PLUSsers hadden allemaal twee kaartjes met daarop een cirkel en een vierkant. Op deze manier konden ze aangeven voor welke kant ze kozen of waar ze het meest achter stonden. Er waren verschillende vragen zoals; “Kerst of Pasen”, “Uitslapen of naar de kerk gaan”, “Eigen gebed of klassiek gebed” … De ene vraag was al moeilijker dan de andere.

Daarnaast was het tijd voor het kennismakingsspel “ik ben uniek want …” Het doel was om tot als laatste in de breakout room te blijven Dit deden we door een origineel weetje over onszelf te vertellen. Als nog niemand hetzelfde heeft meegemaakt of ’t zelfde kenmerk had, moesten we de breakout room verlaten.

Een speeddating mag uiteraard ook niet ontbreken in onze diepere-kennismaking-PLUS. We werden opgedeeld in kleinere groepen via breakout rooms. Er waren een hoop vooropgestelde vragen zoals; “Als je één superkracht kon hebben, wat zou deze dan zijn?”, “Waarvoor heb je ooit al een compliment gekregen?”, “Wat is jouw verborgen talent?”.
Er werd wel wat afgeweken bij iedereen, waardoor het een gezellige babbel werd.

Als laatste spelletje. Deden we een “klikipedia”. Dit deden we terug in aparte groepjes door middel van breakout rooms. We kregen twee paginas die op Wikipedia staan. in zo weinig mogelijk klikken moesten we zo, via verschillende andere pagina’s op de tweede pagina geraken. Probeer het thuis ook maar eens. Hier zijn enkele voorbeelden; van: Plusteken naar Sixtijnse Kapel, van: Wereldjongerendagen naar: Dilbeek of van: Jozef (zoon van Jakob) naar: IJD. Veel succes!

Want net zoals de herder zijn schapen door en door kent, kent Jezus ons ook door en door.

Floris

Na al deze spelletjes sloten we af met het verhaal van de goede herder. Want net zoals de herder zijn schapen door en door kent, kent Jezus ons ook door en door. Na deze tekst gelezen te hebben was het nog tijd voor een groeps-foto/printscreen en konden we terugkijken op een toffe, ontspannende PLUSavond.

Floris, Volwassen PLUSbegeleider