Popcorn in het PLUShuis

22 mei 2021

Een grote partytent in de tuin van het PLUShuis, een scherm met beamer en laptop staan klaar. Fleecedekentjes worden vanuit alle lokalen bij elkaar gesprokkeld. De drankjes staan klaar terwijl in de keuken de mails aan het poffen is. Vanavond kijken en genieten we (coronaproef) van de film ‘Wonder’.

De film gaat over een jongen die geboren is met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Na het kijken van de film was het even tijd om stil te staan. We stelden ons de volgende vragen. “Voor wie heb jij jezelf al eens opzij gezet?” “Wie heeft jou al eens verrast met een mooie binnenkant?” “Door wie voel jij je gezien / niet gezien?”
Hoe dan ook, de film helpt ons anders te kijken naar de mensen. Het helpt ons te kijken en ons te laten verrassen door een mooie binnenkant die via de buitenkant niet altijd onmiddellijk zichtbaar is.

Floris, Volwassen PLUSbegeleider