Wees gegroet Maria

14 oktober 2022

Je hebt het al gemerkt in de kerk, voor de mis, de maand oktober staat in het teken van de rozenkrans. Ook de PLUSsers namen daarom de tijd om zich te verdiepen in het Wees Gegroet en Maria, naar wie dit gebed zich richt.

In elke kerk, waarschijnlijk in elk huis kun je een afbeelding van Maria vinden. Soms heeft ze Jezus op de arm, anders is ze alleen of met een volwassen Jezus. Alle afbeeldingen geven aandacht aan een ander moment van haar leven. De PLUSsers voelen zich erg aangetrokken door het zorgende, het jonge maar moedige en het gewone, bereikbare van Maria. Heb jij zelf een Mariabeeld of afbeelding in huis? Wat trekt jou in haar aan?

Maar wat zeggen deze zinnen ons eigenlijk, wat doet het vandaag de dag nog met ons?

Tine

Het wees gegroet heeft nog amper geheimen voor ons, elke zin kennen we vanbuiten. We kunnen het opzeggen als een gedicht. Maar wat zeggen deze zinnen ons eigenlijk, wat doet het vandaag de dag nog met ons? We lazen en beluisterden het gebed en vonden elk een zin of woord dat ons het meeste bijbleef. We spraken onze creativiteit aan en tekenden op onze persoonlijke vertelsteen een deel van het Wees Gegroet.

Tine, PLUSbegeleidster