Beloofd!

Terugblik 15 / 9 / 2017

Beloofd!

Het nieuwe schooljaar is intussen weer op gang getrokken, en zo ook ons nieuwe PLUSjaar. De eerste PLUSavond van dit werkjaar kaderde volledig binnen het kersverse jaarthema van IJD: “Beloofd!”.

Met beloftes heeft iedereen al wel te maken gekregen: wij beloofden al weleens iets aan anderen, maar anderen deden ook aan ons al eens een belofte. We legden verschillende soorten beloftes naast elkaar, en het was duidelijk dat de belofte om je kamer op te ruimen niets is in vergelijking met een heuse trouwbelofte; de gevolgen van het breken van de eerste belofte zijn natuurlijk minder vergaand dan wanneer je de tweede belofte zou breken.

Echter: beloftes kunnen niet enkel worden gemaakt tussen mensen onderling, maar ook aan God. Ervoor uitkomen dat je gelooft, af en toe eens bidden, je laten vormen, het priesterschap, … De PLUSsers konden het zo gek niet bedenken of er zit ook een intrinsieke belofte aan God in verscholen. En er is meer: God belooft ook dingen aan ons. In Korintiërs 10:13 vonden we een heel mooi voorbeeld en zo ontdekten de PLUSsers dat God zijn belofte nooit breekt. God is eigenlijk de garantie voor elke door ons gemaakte belofte: Hij wil door ons heen de beloften aan de ander waarmaken, net zoals Hij door de ander heen de belofte aan ons wil waarmaken.

Met die boodschap trokken we naar onze knusse gebedsruimte. Daar kregen de PLUSsers de kans om een belofte te maken aan God; misschien toch maar eens die kamer opruimen, wat vaker een gebedje doen, eender welke belofte was mogelijk.

We sloten onze avond af met wat liedjes en de PLUSsers vertrokken uiteindelijk naar huis met een boodschap die – zeker dit werkjaar – nog erg belangrijk zal zijn:
‘God laat je nooit in de steek. Hij zal niet toestaan dat je het zó moeilijk krijgt, dat je het niet meer aankan. Want Hij zal, als er verleidingen komen, ook voor de oplossing zorgen. Daardoor zul je sterk genoeg zijn om de juiste beslissingen te nemen.’

Hannelore

| Plusbegeleidster
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek