Bijbels dagboek

Terugblik 13 / 10 / 2017

Bijbels dagboek

Tijdens de tweede plusavond van het jaar staken we de handen uit de mouwen. Er werden penselen en kleurpotloden boven gehaald want ook op een creatieve manier kan gewerkt worden aan onze band met God.

We begonnen een Bijbels dagboek. Dit is een boekje waarin we Bijbelteksten, persoonlijke gebeden, mooie tekstjes die we tegenkomen of al bestaande gebeden kunnen neerschrijven. Op een artistieke manier brengen we dan tijd door met die tekst of gebed om hem te beleven, te onthouden en ook letterlijk te bewaren.

We startten met een persoonlijke interpretatie van de Bijbeltekst uit het evangelie van Mattheüs 7:7-11. Iedereen had een andere uitwerking van deze tekst. Sommigen vertrokken van één zin die hen het meest aansprak, anderen namen de hele tekst en gaven deze een creatieve upgrade.

Kortom, iedereen maakte er een persoonlijk kunstwerkje van. Nadien vertelden we elkaar waarom we een bepaalde passage uit de tekst hadden genomen of wat ons erin aansprak.

We ontdekten dat deel van gelovig zijn ook de geruststellende gedachte is dat je indien je zoekt zal vinden, en indien je iets vraagt aan God het je gegeven zal worden, en als je klopt zal er voor je worden opengedaan. En we bedachten dat wij als Christenen ook al deze dingen willen doen voor anderen.

In de gebedsruimte werd de post-it muur verder gevuld met gebeden. Zoals het hoort bij PLUS werden er ook enkele liedjes gezongen. En dan gingen de PLUSsers naar huis met hun kersvers Bijbels dagboek waar ze vanaf nu thuis zelf aan kunnen voortwerken.

Nele

| Plusbegeleidster
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek