Proeven van PLUS

Terugblik 17 / 11 / 2017

Proeven van PLUS

We bespraken het maken van een belofte al eens theoretisch, maar deze avond werden we uitgedaagd om dit ook in praktijk om te zetten. De PLUSsers werden uitgedaagd tot een “één tegen allen”. De begeleiders maakten een waslijst aan opdrachten die onze PLUSsers tot een goed einde moesten brengen. Sloegen ze hierin binnen de tijd, dan stond daar natuurlijk een beloning tegenover. Met de gedachten al een beetje bij de cakejes aan het einde van de avond, wilden onze PLUSsers vol goede moed aan de opdrachten beginnen. Het zal je niet verbazen dat er een addertje onder het gras zat.

Elke PLUSser kreeg een kaartje waar een belofte op geschreven stond. De ene zou geen papier scheuren, de ander zou geen bal botsen, nog iemand zou niet met zijn rug tegen de muur leunen. Elk van de PLUSsers moest voor zichzelf afwegen of het breken van de eigen belofte de moeite waard was om cupcakes te krijgen. Sommige PLUSsers probeerden, zonder veel aandacht op zichzelf te vestigen, opdrachten te weigeren. Anderen braken hun belofte zelfs zonder er bij stil te staan, maar dat kon natuurlijk niet lang blijven duren.

Samen ging we na hoe het kwam dat we niet konden winnen, wie zijn belofte niet had willen breken en wie toch liever voor het geheel ging. Dit bracht ons bij God die zich toch ook als eens niet aan zijn woord hield. Jona liet hij naar Ninevé trekken om de inwoners te vertellen dat hun stad vernietigd zou worden. De gebeden en gedragsverandering van de inwoners van Ninevé deden God van gedachte veranderen. Voor God was het vernietigen van Ninevé een hele moeilijke opdracht, zijn liefde voor hen is zo groot dat hij graag van gedachte veranderde. Jona echter had het hier natuurlijk moeilijk mee. Achteraf gezien blijken wij het toch ook niet zo moeilijk te hebben om onze beloftes te breken voor dat wat wij zien als groter goed. Natuurlijk, we konden niet anders, de cakejes werden gegeten.

Sarah

| Plusbegeleidster
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek