KerstPLUS

Terugblik 15 / 12 / 2017

KerstPLUS

Iedereen herinnert zich het typische spel nog wel uit de lagere school of jeugdbeweging: het doorgeven van een muziekpakket. Het principe is simpel: als de muziek stopt, is het aan jou om het cadeautje weer een beetje meer uit te pakken. Dat was ook wat we tijdens onze PLUSavond in december deden: we gaven een muziekpakket door, en diegene die het pakketje vasthad wanneer de muziek stopte, scheurde een stukje van de verpakking af. Hierachter zat telkens een vraag verstopt, gaande van waarom we nu precies een kerstboom zetten, tot wat geloven voor ons precies betekent. Er waren ook doe-opdrachten: zo leerden we dat niet elke PLUSser in dezelfde houding bidt en dat een Tableau Vivant van de aankondiging van de geboorte van Jezus volgens Lucas niet zo simpel is om uit te beelden ;)

En zo vervolgden we onze muzikale ronde, tot we tot de essentie van het pakketje kwamen: iedereen was enorm benieuwd naar wat er in het pakketje zat. Vooral de zoetebekken onder ons waren hier heel erg blij mee: kleine kindjes Jezus van suiker vormden de spreekwoordelijke kers op de taart van ons muziekpakket!

Natuurlijk maakten we achteraf nog wat tijd in de gebedsruimte om te bidden. De gebedsintentie van de paus deed ons nadenken, omdat hij deze in december aan de ouderen heeft opgedragen, die met hun wijsheid heel veel kunnen betekenen voor de jongeren van vandaag. We vulden onze muur in de gebedsruimte verder aan met post-its met een gebed, en zongen nog even om deze fijne avond af te sluiten.

Dat deze PLUSavond na een drukke examenperiode een ideale afsluiter was voor 2017, staat dus vast. Hop naar 2018!

Hannelore

| Plusbegeleidster
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek