Popcorn in de kerk

Terugblik 18 / 1 / 2019

Popcorn in de kerk

Het is een koude vrijdagavond. De kerk voelt gelukkig warm en warmer is nog de hartelijke ontmoeting met elkaar. Met een doosje vers gepofte popcorn in de hand en een fleecedekentje over de knieën zet iedereen zich klaar voor het kijken naar de film ‘Letters to God’ of ‘Brieven aan God’.

Ik word stil bij het verhaal van Tyler, een jongetje van acht die kanker heeft. Dagelijks schrijft hij een brief aan God. Wanneer Brady, een jonge vader met veel problemen, de oude postbode vervangt, krijgt hij een stapel brieven aan God in handen. Hij weet niet wat hij er moet mee doen en brengt ze naar de kerk. Daar krijgt hij te horen dat God juist hem deze brieven heeft toevertrouwd. God zelf zal hem vertellen wat ermee te doen. En inderdaad, stilaan wordt duidelijk voor Brady wat hij met deze brieven moet doen. Maar ze raken niet enkel zijn leven! Tylers geloof in God inspireert zijn hele omgeving. Sam, Tylers beste vriendin, vat het als volgt samen: ‘His life was a letter to God.’ of ‘Zijn leven was een brief aan God.’ Dat zegt ze terwijl ze een brievenbus voor post aan God opent en opdraagt aan haar overleden vriend, Tyler.

Na deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, zitten we samen om met elkaar te delen hoe we zelf werden geraakt. Ook jij kan hierover eens nadenken! Hier zijn enkele vraagjes:Ik laat je nog weten waar je je brief kan posten!

Marleen

| Volwassen Plusbegeleider
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek