In het begin

Terugblik 18 / 10 / 2019

In het begin

Onze PLUSavond van oktober was er eentje om stil te staan bij de Schepping. Het nieuwe jaarthema van IJD is namelijk “De achtste dag”: op de zevende dag rustte God uit van al zijn werk, en op de achtste dag is het aan ons! Hoe dragen wij zorg voor de wereld rondom ons? Waar zijn wij dankbaar voor? Hoe kijken wij naar de Schepping?

We begonnen de avond met het spel “God sprak…”, een variant op “Dixit”. Elke speler kreeg 6 kaarten met mysterieuze tekeningen en foto’s die tot de verbeelding spreken, met heel wat details die voor interpretatie vatbaar zijn. Speler 1 gaf een subtiele hint van wat op de eigen kaart stond, en de andere spelers zochten in hun kaarten naar een foto die ook kon passen bij de hint. Alle kaarten werden naast elkaar gelegd. De bedoeling was dat de spelers zouden raden welke kaart nu juist van speler 1 was.
Door iedereen om beurten subtiele hints te laten geven, verwonderden we ons over de Schepping en de uiteenlopende interpretaties die elk van ons daaraan kan geven.

Uiteraard kon het Scheppingsverhaal zelf op deze avond niet ontbreken. Iedereen kent dit verhaal natuurlijk vanbuiten, of toch niet helemaal? Tijd om dit uit te testen! We kregen de hele tekst, alleen… het verhaal was in stukjes geknipt. Het was aan ons om de verschillende stukjes terug in de juiste volgorde te leggen. Bleek dit toch een grotere uitdaging te zijn dan we oorspronkelijk dachten ;-) Maar na een lezing van het volledige verhaal (in de juiste volgorde) kwam alles gelukkig snel terug.

Nadat we terug perfect wisten hoe het verhaal juist in elkaar zat, maakten we tijd om God te danken voor Zijn Schepping: voor de prachtige natuur rondom ons, voor de kansen die we krijgen, voor het feit dat wij het hier al bij al nog niet zo slecht hebben, voor de mensen om ons heen, …

We sloten ons gebed af met een Laudato Si! Na een avond over Zijn Schepping, sprak het voor zich dat we Hem zingend zouden danken voor wat Hij op die zeven dagen tijd tot stand heeft gebracht. Wij zijn alvast klaar om dit jaar te kijken naar wat onze rol kan zijn in de achtste dag!

Hannelore

| PLUSbegeleidster
Bekijk de foto's!
All pages & images © PLUS Federatie Dilbeek